Hlavní navigace

Lenovo IdeaPad U300s je v USA k předobjednání

16. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na první Ultrabook od Lenova už netrpělivě čekáme delší dobu. Oficiálně se má na světovém (americkém) trhu objevit 19. 12., tedy těsně před Vánoci; ve střední Evropě si počkáme až do ledna/januára. Přesto může být zajímavá informace, že na americké verzi webu Lenova je možné tento notebook předobjednat.

Předobjednávek má Lenovo zřejmě opravdu hodně. To proto, že v rámci akce nabízí nejvyšší konfiguraci, která měla původně stát 1999 USD (s Core i7 a 256GB SSD) za cenu o 500 dolarů nižší. Pro zákazníky ze Spojených států je pětadvacetiprocentní sleva docela slušným lákadlem, i když nám původní cena přijde nasazená trochu vysoko. Zajímavá je také přítomnost oranžové varianty, která U300s odlišuje od ostatních současných Ultrabooků, které jsou buď kompletně šedé či stříbrné, nebo v kombinaci šedé a černé. Zda bude oranžový IdeaPad dostupný i u nás bohužel zatím nevíme.

Pro nás Evropany ovšem není dění v USA až tak zajímavé. Zajímější je, že některé české elektronické obchody už mají předběžné ceny pro U300s. Konfigurace s Core i5-2467M na 1,6-2,3 GHz, 4 GB DDR3 RAM, 128GB SSD úložištěm a samozřejmě 13,3" displejem s rozlišením HD Ready a (bohužel) lesklou povrchovou úpravou má nasazenou na Ultrabooky velmi příjemnou cenovku: 21 tisíc korun včetně DPH. Tím se IdeaPad U300s stává prozatím jedním z mála Ultrabooků naplňujících požadavky Intelu včetně nízké ceny.

CS24

O dostupnosti vyšších konfigurací u nás zatím nic nevíme a český web Lenova o U300s celkově mlčí. My vám ale snad ještě do konce roku přineseme podrobnou recenzi, abyste se mezi svátky nenudili.

Zdroj: TechPowerUp!, Lenovo ČR

Byl pro vás článek přínosný?