Hlavní navigace

Lenovo ThinkPad T430: díky americké univerzitě známe specifikace

18. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dalším z notebooků, které se v nejbližší době chystají na pulty obchodů, je pracovní ThinkPad T430 od Lenova, nástupce současného a povedeného ThinkPadu T420. Nyní známe alespoň jednu z plánovaných konfigurací – překvapivě se ale nejedná ani o oficiální oznámení, ani o únik informací ze zdroje v oboru. Notebook byl totiž spatřen na webu St. John's University v New Yorku, USA.

Lenovo ThinkPad T430

Univerzita poskytuje notebooky svým studentům za zvýhodněné ceny a na jejím webu je malý rozcestník, kde si studenti mohou projít základní specifikace a vybrat si počítač, který jim bude vyhovovat. ThinkPad T430 nabídne čtrnáctipalcový displej s rozlišením HD Ready čili 1366 × 768 a s anti-glare úpravou (potlačující odlesky). Největší změnou oproti současnosti bude procesor: dvoujádro střední třídy Intel Core i5-3210M, běžící na základní frekvenci 2,5 GHz. Moc informací o něm nemáme, pouze to, že se také objeví v chystaném novém Dellu XPS 15 a že zřejmě nahradí stávající střední třídu Core i5-2410M architektury Sandy Bridge.

 

Dále zmíněná konfigurace nabídne celkem obvyklou sestavu: grafika bude integrovaná – web univerzity mluví o Intel HD 3000, což je ale chyba, protože u nových procesorů by měla být nová generace Intel HD 4000 s podporou DirectX 11 a podle dosavadních informací v určitých testech prý až dvojnásobným výkonem. Paměti bude 6 až 8 GB na 1333 MHz, pevný disk bude klasický plotnový s kapacitou 320 GB a rychlostí 7 200 otáček za minutu (samozřejmě platí pouze pro tuto konkrétní konfiguraci, nepochybně budou dostupné i vyšší kapacity, možná i SSD). Nebude chybět ani optická (DVD) mechanika, klasická sada bezdrátových sítí Wi-Fi 802.11n a Bluetooth nespecifikované verze, čtečka paměťových karet a USB 3.0.

CS24

Akumulátor bude šestičlánkový s blíže nespecifikovanou kapacitou a notebook s ním bude vážit těsně pod dva kilogramy (4,31 liber, tedy 1,95 kg). O ceně se web nezmiňuje.

Zdroj: St. John's University

Byl pro vás článek přínosný?