Hlavní navigace

Lenovo ThinkPad X1: další notebook jako vlas

26. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lenovo ukazuje, že se nehodlá úplně držet rigidních tradic kultu IBM ThinkPad a bude pod značkou ThinkPad uvádět i jiné notebooky než obrněné magnéziové stroje pro byznys. Řada s přívlastkem S je sice tenčí, než je zvykem, leč do ultratenkého rozměru se dopracováváme až dnes s ThinkPadem X1.

Lenovu nyní utekly informace o chystaném modelu ThinkPad X1. Z hlediska designu jde o ThinkPad jak vyšitý, ovšem nenasvědčuje tomu tloušťka. Ta činí jen 21 mm. Třináctipalcový notebook potom váží mezi velmi nízkými 1,36 a 1,72 kg.

Uvnitř velmi lehkého ultrathinu najdete dvoujádro Sandy Bridge, u modelu, který právě utekl na oči veřejnosti na stránkách švýcarského obchodu Tell IT, jde zrovna o Intel Core i5-2520M na 2,5-3,2 GHz. K němu je u našeho modelu hned 8 GB pamětí DDR3 (maximum) a integrovaná grafika HD Graphics 3000. Pevný disk zde nenajdete, je zde "pouze" 160GB SSD. Notebook má 13,3" displej se sklem Gorilla Glass s rozlišením 1366 × 768 px.

Na baterii by měla novinka vydržet pět, s přídavnou baterií ztlušťující notebook i deset hodin. Najdete tu čtečku otisků prstů, touchpad i pointing stick / trackpoint, Wi-Fi, Bluetooth i 3G WWAN, porty USB 3.0 a pro obraz DisplayPort.

MMF24

Zajímavá výbava v tenkém tělě si pochopitelně žádá vysokou cenu, ta činí v přepočtu ze švýcarských franků zhruba 55 000 Kč. Nutno dodat, že velkou část ceny zabírá objemná SSD paměť. Dostupnost Švýcaři očekávají zhruba na druhou polovinu května / mája.

Zdroj a listing: Tell IT

Byl pro vás článek přínosný?