Hlavní navigace

Levná jedenáctka Aceru TravelMate B113: starší hardware, ale skvělá cena

2. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nové řady notebooků od Aceru pro rok 2012 už jsme popisovali několikrát. Pro Českou republiku firma počítá hlavně s Ultrabooky různých úhlopříček. V zahraničí se ale dočkají i zajímavého přírůstku do poslední dobou ne tak moc obnovované řady TravelMate – velmi levného jedenáctipalcového modelu B113 s nízkou hmotností a ne sice hvězdnou, ale rozhodně pro většinu použití dostačující výbavou.

Oproti současným trendům u tohoto modelu výrobce používá procesory druhé generace Intel Core s označením Sandy Bridge. To znamená nižší výkon, ale také oproti novým modelům Ivy Bridge výrazně nižší cenu. To je v případě jedenáctipalcového notebooku docela logická volba, protože asi málokdo na podobném zařízení vyšší výkon využije. Konkrétně by se mělo jednat o minimálně tři možné procesory, všechny patřící do levnější části nabídky Intelu – dvoujádra Celeron B877, Pentium B967 a Core i3-2377M.

 

To bude u všech modelů doplňovat příslušné integrované grafické jádro, 4 GB operační paměti RAM, 500GB pevný disk a nabídka portů včetně HDMI a USB 3.0. Matný displej dostane rozlišení 1366 × 768 bodů, které zní vzhledem k úhlopříčce opět vcelku dostatečně. Hlavními taháky modelu B113 ale budou jednak cena, která by se měla pohybovat okolo 450 eur (cca 11 500 Kč) za nejlevnější varianty a také výborná mobilita, nejlépe vyjádřená hmotností 1,38 kg (pozor, dole odkazovaná zpráva na Fudzille nesprávně udává 1,88 kg).

Acer tento malý a sympatický notebook sice alespoň zatím příliš nepropaguje a soustřeďuje se spíše na modely řady Aspire, některé české obchody jej ale již mají zalistovaný v nabídce. Ceny se pohybují dokonce pod 11 000 Kč včetně DPH u nejlevnějších variant; žádný obchod jej ale nemá zatím skladem, takže si budeme muset na finální ceny nejspíše ještě počkat. Podle údajů z některých obchodů by TravelMate B113 měl být k dispozici během posledního červencového týdne. Rozhodně to vypadá jako ideální skoro-Ultrabook za opravdu velmi slušné peníze.

Zdroj: Fudzilla, Heureka!

Byl pro vás článek přínosný?