Hlavní navigace

LG na CESu ukáže webOS 3.0. Televizory budou zase o něco chytřejší

28. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na lednový veletrh CES doveze korejský výrobce novou řadu televizorů postavených na aktualizované platformě webOS 3.0. To stojí na třech „magických“ funkcích. LG na Magic Remote doplnilo další tlačítka, takže může ovládat i další funkce přehrávačů a set-top boxů.

Magic Mobile Connection dostane obraz z aplikací pro Android na velkou obrazovku televizoru. Jestli jde jen o nový název pro Miracast, to zatím nevíme. Dalším zlepšovákem je Magic Zoom, který dovolí zvětšovat texty a jiné grafické prvky bez degradace kvality. Uživatelské rozhraní tak zřejmě bude vektorové.

LG představilo webOS 3.0
LG představilo webOS 3.0

LG své chytré televizory konečně naučí PiP (výrobce funkci nazývá multi-view). Ostuda, že obraz v obraze dosud nepodporovaly. Channel Advisor se bude učit vašim návykům a doporučí, kdy a co v televizi sledovat. Hudební přehrávač už bude moci hrát s vypnutou obrazovkou a pouze zapnutými reproduktory (sláva!).

webOS 3.0 se navíc naučí ovládat další chytré spotřebiče v domácnosti: pračky, ledničky, klimatizace atd. Nepůjde přitom pouze o produkty LG. Korejci chtějí certifikovat také zařízení ostatních výrobců.

 

Zdroj: LG

Byl pro vás článek přínosný?