Hlavní navigace

LG představuje supertenký Ultrabook X-Note Z430

5. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

CES 2012 se blíží jako rozjetý vlak a velcí hráči na trhu nám pomalu dávají nahlédnout na produkty, které si na tento obří veletrh připravili. Nově se objevily informace o Ultrabooku LG Z430, který by se od ostatních měl odlišovat především velmi tenkým rámem displeje, díky kterému nabídne čtrnáctipalcový displej v balení obvyklém pro menší 13,3‚Ä≥ modely.

Novinka patří do stejné řady jako již dříve představený X-Note Z330 - bude se vlastně jednat o jeho mírně rozměrnějšího sourozence. Kromě čtrnáctipalcového displeje nabídne velmi malou tloušťku (bez jedné desetiny 16 mm), nízkonapěťové Core i5 či i7 (zřejmě ještě ze současné 32nm generace Sandy Bridge), 8 GB RAM a možnost volby mezi klasickým HDD a SSD. Firma navíc tvrdí, že novinka bude bootovat za 12 s - těžko ovšem říci, jestli to opravdu bude rychlost bootu z vypnutého stavu až k použitelným Windows, nebo pouze probuzení z hybridního spánku, hibernace či něco podobného. V každém případě to zní zajímavě; škoda jen že se do ČR/SR velmi pravděpodobně ani jeden z nových modelů dovážet nebude.

MMF24

LG se dále zmínilo i o patnáctipalcovém "klasickém" notebooku A540, který by měl mít opět procesor Core i7 (tentokrát ovšem "plnotučný"), grafiku GeForce GT 555M a displej s možností 3D zobrazení bez brýlí, čímž bude představovat konkurenci třeba nedávno testované Toshiby Qosmio F750. Na více informací si budeme ještě muset pár týdnů počkat.

Zdroje: Gizmodo/Reghardware

Byl pro vás článek přínosný?