Hlavní navigace

LG X140: přivítejte další Pine Trail

23. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Novou platformu Intelu pro minibooky známe již déle, nejedná se o nic jiného, než Pine Trail. Zařízení s tímto kouskem technologie zatím není příliš mnoho, o to více si musíme cenit alespoň těch pár modelů, které výrobci přivedli na svět.

Dnešní novinka od LG je určena pro opravdu mobilní použití. Na základních parametrech není ještě nic moc zajímavého: procesorem je nový Intel Atom N450 (1,66 GHz), doplňuje jej 1 GB RAM a 160GB pevný disk. O vykreslení obrazu se stará integrovaná grafická karta Intel GMA 3150, nepříliš obvyklou lahůdkou je pak přítomnost slotu pro SIM kartu, čímž můžete minibook připojit k internetu všude tam, kde je dostupný signál operátora.

Zajímají-li vás parametry displeje, vězte, že se jedná o 10,1" kousek s rozlišením 1024 × 600 px. Samozřejmostí je podpora WiFi, LAN, Bluetooth - potěší dodávaná šestičlánková baterie, která se postará o dlouhou výdrž na cestách. Novinka se bude prodávat s operačním systémem Windows 7 Starter a jejího uvedení se dočkáme na CeBITu v Hannoveru.

Zdroj: TC Magazine

Byl pro vás článek přínosný?