Hlavní navigace

Lian Li odhaluje nový bigtower s označením PC-V2130. Hliníková skříň pojme až 15 disků

15. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Portfolio společnosti Lian Li zahrnuje celou škálu počítačových skříní. V poslední době se výrobce soustředil spíše na menší modely určené pro základní desky formátu micro ATX, případně mini ITX. Nyní však výrobce na svém blogu zveřejnil specifikace a fotografie chystaného bigtoweru s označením PC-V2130.

Lian Li PC-V2130

Rozměry přerostlé novinky jsou 640 × 625 × 237 mm. Díky tomu, že je celá konstrukce z hliníku, tak se hmotnost zastavila pod hranicí deseti kilogramů. Díky svým obřím rozměrům pojme V2130 základní desky formátu micro ATX, ATX a dokonce i XL-ATX. Pro rozšiřující karty budete mít k dispozici sedm slotů. Délka karet může být 360 mm, po vyjmutí šuplíků na disky se zvýší až na 480 mm.

Skříň nadchne majitele velkých diskových polí. Pro 3,5" modely je připraveno osm pozic v přední části. Pro SSD nebo jiné 2,5" disky jsou připraveny další čtyři pozice. Aby toho nebylo málo, další tři disky můžete nainstalovat na zadní část plechu pro základní desku. Výrobce samozřejmě nezapomněl ani na majitele optických mechanik, pro které jsou k dispozici čtyři pozice.

Do podobných skříní uživatelé instalují především výkonný hardware, často i s několika grafickými kartami. PC-V2130 má proto ve výbavě hned pět 140mm ventilátorů. Dva jsou osazeny vpředu a na dno, jeden kus je instalován vzadu. Další dvě pozice jsou ve stropu. Přední, horní i spodní pozice jsou navíc kompatibilní s 280mm radiátory vodního chlazení.

Tlačítka pro vypnutí a reset PC jsou osazena na horní hraně skříně. V jejich blízkosti jsou také konektory USB 3.0 a konektory pro audio. Pod předními dvířky se schovává jednoduchý regulátor ventilátorů. Dvířka jsou podobně jako bočnice vybavena tlumící vložkou. Pro snadnější manipulaci je skříň vybavena kolečky, která se dají uzamknout, aby se skříň samovolně nepohybovala.

KL24

Lian Li PC-V2130 by se měla dostat na trh během následujících měsíců. Cenu zatím výrobce nezveřejnil, nicméně očekáváme, že se nebude jednat o levnou skříň. Starší model PC-V2120 se prodává zhruba kolem 12 000 Kč.

Zdroj: Lian Li

Byl pro vás článek přínosný?