Hlavní navigace

Lidovky: Ulož.to prý chystá legální nabídku filmů. Už zase

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lidovky píší, že Ulož.to chystá placenou filmovou službu ve stylu Netflixu. Majitelé služby už jednají o právech a novou legální videotéku by mohli spustit do konce roku. „Jsme přesvědčeni, že za kvalitní a spolehlivou službu budou lidé rádi platit. Ideálním modelem je americká online videopůjčovna Netflix, kde za zhruba 160 korun měsíčně má předplatitel neomezeně k dispozici všechny filmy, které kdy vyšly na DVD,“ říká Jan Karabina, jednatel Nodus Technologies provozující Ulož.to.

Ulož.to prý chystá filmovou službu ve stylu Netflixu
Ulož.to prý chystá filmovou službu ve stylu Netflixu

Problém je, že s podobnou zprávou už Lidovky přišly před rokem a půl, téměř nic se od té doby nestalo. Ulož.to už kolem nabídky legálního obsahu krouží, ale s uživatelským zájmem se stále nestřetává. Příkladem budiž dva roky stará akce, v níž úložiště legálně nabízelo nové CD kapely Ready Kirken. V únoru se Ulož.to stalo partnerem filmu Kandidát (ale ke stažení jej nenabízí).

MMF24

 

Firma se kromě toho zapojila do projektu 31s.cz, v rámci kterého můžete filmy sami aktivně sdílet, pokud k nim přibalíte informace o tom, jak za zhlédnutí (volitelně) zaplatit. Filmů zapojených do 31s.cz je ovšem málo. Ulož.to je také partnerem nového hudebního obchodu Vivala.cz, který se ale zaměřuje jen na začínající a méně slavné interprety. Zkrátka samá ALE.

Byl pro vás článek přínosný?