Hlavní navigace

LifeBook S761C a P771C: Fujitsu osazuje své modely projektory

28. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Firma Fujitsu se odhodlala k zajímavému kroku - namísto optických mechanik začala některé svoje notebooky osazovat malými projektory.

V poslední době stále klesá obliba optických disků, které jsou nahrazovány například flash médii. Klasické notebooky s většími rozměry sice jsou často vybaveny optickou mechanikou, ale i ta už postupně mizí, především u menších modelů. Fujitsu se rozhodlo nabídnout u některých notebooků řady LifeBook zabudovaný projektor namísto zmíněné mechaniky.

Malými Pico projektory jsou osazeny nové notebooky Fujitsu LifeBook S761/C (třináctipalcový notebook s Intel Core i5-2520M) a P771/C (dvanáctipalcový model se stejnou platformou Sandy Bridge).

LifeBook S761/C má rozlišení displeje 1 366 × 768, zatímco menší 12,1" pak 1 280 × 800. Oba modely budou mít předinstalovaný operační systém Windows 7 a v prodeji se objeví v průběhu května. Není však jisté, zda se objeví i na našem trhu.

Fujitsu projektor

MMF24

Vybavení projektory se však poměrně negativně odrazilo na ceně těchto notebooků. Další nevýhodou je právě zabudování projektoru do těla notebooku, což umožňuje promítat obraz pouze bokem.

Zdroj: gizmodo.com

Byl pro vás článek přínosný?