Hlavní navigace

Logitech vyrobil svou první mechanickou klávesnici s vyměnitelnými spínači

4. 10. 2019

Sdílet

Švýcarská společnost tento týden uvedla novou herní klávesnici G Pro X Mechanical Gaming. Má stejný design jako dva roky starý předchůdce (bez X v názvu), ale používá nové typy mechanických spínačů. Místo „hmatových“ Romer-G je u novinky na výběr hned ze tří typů spínačů: GX Blue (klikací), GX Red (lineární) a GX Brown (hmatové). Výběr navíc není nevratný, mechanickou část lze vyměnit a Logitech bude prodávat sady s jinými typy kláves.

G Pro X Mechanical Gaming má nejkonzervativnější vzhled, jaký si můžete představit. Žádné kudrlinky, volné plochy ani tlačítka navíc. Ta spíš chybějí, Logitech se totiž opět rozhodl vyrobit klávesnici bez numerického bloku. Nezměnil se ani odpojitelný kabel, stále má starý konektor microUSB. Zde to ale není tak na závadu, protože je obalen širokou plastovou koncovkou (kvůli odolnosti) se zvláštním profilem, takže jej nepůjde zapojit špatně. Samozřejmostí je konfigurovatelné RGB podsvícení.

CS24

Logitech G Pro X Mechanical Gaming se bude prodávat za doporučenou cenu 4129 Kč, sada spínačů je pak za 1389 Kč. Výrobce též aktualizoval původní model G Pro, kde jsou napevno integrovány spínače GX Blue. Ten stojí 3569 Kč. Žádný z modelů bohužel nebude dostupný s českými znaky.

Zdroj: Logitech

Byl pro vás článek přínosný?