Hlavní navigace

MacBook Pro a iMac s Ivy Bridge (možná) potvrzen, objevily se benchmarky

14. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

O připravovaných počítačích Apple s novými procesory Intel Ivy Bridge jsme vás už informovali – informace zatím nejsou oficiálně potvrzené, ale popravdě, upgrade je nevyhnutelný a třetí generace Intelu je nejlogičtější volbou, takže to bereme jako fakt. Nyní se ovšem na webu Geekbench objevily výsledky benchmarků MacBooku Pro a iMacu s těmito novými procesory.

Čtěte také:

Tedy, je to trochu složitější. Jedná se o nahrané výsledky z benchmarkovacího programu Geekbench – multiplatformního testu procesorů. To znamená, že není možné jasně určit, zda jsou výsledky reálné a zda tímto způsobem došlo k nechtěnému (nebo pro konspirační teoretiky chtěnému) úniku informací od nějakého vývojáře Applu, nebo zda si někdo z iKomunity udělal dobrý den. Výsledky je třeba brát s rezervou i z toho důvodu, že i kdyby pocházely z nějakého předprodukčního kusu od Applu, může ještě časem dojít ke změnám v konfiguraci a výkon finálních kusů se tak může lišit.

 

V každém případě se mezi výsledky objevil jeden označený jako MacBookPro9,1 se čtyřjádrovým procesorem Core i7-3820QM na 2,7 GHz. Ten dosáhl celkového skóre 12 252 bodů, což je podle Engadgetu nárůst zhruba o 17 % oproti současné generaci MB Pro s úhlopříčkami 15 a 17 palců. A aby toho nebylo málo, objevil se i podobný výsledek stolního all-in-one iMac označený jako iMac13,2; zde bylo skóre pravděpodobně limitováno velikostí paměti (4 GB) a celkové skóre tak zůstalo na hodnotě 12 183 bodů, nicméně jak zdrojová zpráva na Engadgetu správně ukazuje, pokud porovnáme pouze dílčí skóre pro celá čísla (Integer) a výpočty s plovoucí desetinnou čárkou (Floating Point), výsledky ukazují nárůst o asi 9 % oproti současnému iMacu s Core i7-2600.

MMF24

O dalším vývoji ohledně nové generace počítačů Apple vás samozřejmě budeme nadále informovat.

Zdroj: Geekbench (MacBook Pro, iMac) (skrze Engadget)

Byl pro vás článek přínosný?