Hlavní navigace

HyperX si vyrábí vlastní mechanické spínače. Nasadil je v klávesnici Alloy Origins

10. 10. 2019

Sdílet

Herní divize Kingstonu je po Cherry, Logitechu, Razer a Steel Series další značkou, která bude klávesnice osazovat vlastními mechanickými spínači. Firma HyperX tento týden představila novinku Alloy Origins spolehající se „switche“ HyperX Red.

Už název odkazuje na pionýra trhu Cherry MX Red, spínače budou mít také podobnou charakteristiku. Mají lineární průběh, odpor 45 g, aktivační dráhu 1,8 mm a celkovou 3,8 mm. V obou je o chlup kratší než u Cherry, HyperX navíc slibuje odolnější konstrukci, která má vydržet až 80 milionů stisků (oproti 50 milionů). Kromě Redů firma vyrobí i hmatové spínače Aqua (alternativa pro MX Brown) a klikací Blue (alternativa pro MX Blue).

V jiných ohledech už klávesnici Alloy Origins příliš nepřekvapí. Má jednoduchý design, pevné hliníkové tělo a samozřejmě i individuální RGB podsvícení. Kabel je odpojitelný, přičemž na straně klávesnice je oboustranný konektor USB-C.

TIP: Herní myš HyperX Pulsefire Dart lze nabíjet bezdrátově stejně jako mobil

Klávesnice nabízí 100% antighosting i N-key rollover, takže bude řádně detekovat všechny více stisků, než máte prstů na rukou. V dodávaném programu lze naprogramovat až tři profily a nastavit až pět úrovni jasu. Kromě maker mohou uživatelé nastavovat také vlastní herní režimy, které deaktivují nechtěné klávesy.

CS24

Kingston HyperX Alloy Origins bude během října k dostání v e-shopech za doporučenou cenu 2990 Kč, bohužel bez českých popisků.

Zdroj: HyperX

Byl pro vás článek přínosný?