Hlavní navigace

Messenger Rooms je volný videochat pro 50 lidí. Účet mít nemusíte

27. 4. 2020

Sdílet

O plánech směrujících k soukromé komunikaci, kterými Facebook následuje trendy, jsme se dozvěděli prvně loni na konferenci F8. Před pár dny společnost představila jednu z novinek, která před rokem prezentována nebyla, jedná se ale o určité vykročení k prostoru pro blízké. Messenger Rooms zjevně reagují na aktuální poptávku (a tedy některé konkurenty) videochatu ve větších skupinách.

Jedna virtuální místnost pojme až 50 lidí, aniž by byl videochat časově omezený. To odpovídá tomu, co nabízí Skype, a překonává standardní videochat v domácím Messengeru nebo WhatsAppu. Pokud se potřebujete setkat s více než 50 lidmi, poohlédněte se po jednom z dalších nástrojů, viz článek Jak na videokonference pro větší skupiny lidí? Tipy na bezplatné nástroje.

Facebook už službu s názvem Rooms nabízel v roce 2014. Tehdy šlo o anonymní mobilní chat. Loni ukončil skupinový videochat Bonfire.

Oproti klasickému volání ovšem platí, že do místností se lidé připojují spíše spontánně. Největší výhoda řešení spočívá v tom, že pro vstup do místnosti nepotřebujete uživatelský účet na Facebooku (bez něhož už dnes Messenger používat nelze). Stačí, abyste ostatním lidem nasdíleli hypertextový odkaz. Brzy se prý dočkáme tvorby virtuálních místností rovněž na Instagramu Direct, WhatsAppu a Portalu. Tím bude naplněna vize, o které se přes rok mluví – Facebook své komunikátory propojí a bude jedno, ze které služby se do místnosti připojíte.

Dáte Rooms šanci?

Místnosti lze zamykat, aby do nich nikdo další nemohl vstoupit, stejně tak můžete účty blokovat. K dispozici jsou samozřejmě i různé filtry pro obličeje nebo pozadí. Rooms v těchto vstupují do prvních zemí a postupně se budou rozšiřovat do celého světa. Detaily neznáme. Facebook tvrdí, že obsah videokonverzací v Rooms neodposlouchává. Nemělo by docházet k tzv. zoombombingu díky silnějším náhodně generovaným odkazům.

KL24

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.cnews.cz/wp-content/uploads/2020/04/Messenger-Rooms-Video.mp4"][/video]

Zdroj: Facebook Newsroom (1 | 2)

Byl pro vás článek přínosný?