Hlavní navigace

Metal Gear Solid V pro PC má na DVD pouze instalátor Steamu, 30 GB si musíte stáhnout

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jestli někdo ví, jak plýtvat prostředky, je to Konami. Dnes vychází dlouho očekávaný Metal Gear Solid V: The Phantom Pain pro nové konzole a PC. Verze pro počítače přijde na jediném DVD, na kterém je jen necelých 9 MB dat. Obsahuje totiž pouze instalátor služby Steam, odkud si MGS budete muset stáhnout (asi 28 GB).  Na Steamu navíc nefunguje preload, takže hru budou moci uživatelé stáhnout až po oficiálním vydání (dnes po obědě).

DVD s MGS V má pouze 9 MB
DVD s MGS V má pouze 9 MB

Japonské studio i vydavatelství v jednom zvolilo poněkud nešťastné řešení, krabicová verze kvůli ní postrádá smysl. Dnes je zvykem šetřit, takže už v krabicích často nebývají ani manuály a další bonusy. Konami ale rovnou mohlo do krabice dát pouze lístek s odkazem nebo QR kódem pro stažení Steamu a kód pro aktivaci hry. Životnímu prostředí by to trochu pomohlo, a jestli uživatel stáhne k těm 28 GB dalších 9 MB, už není důležité.

 

Vydavatelé (i hráči) to nicméně budou mít čím dál těžší. Hry jsou hezčí a propracovanější, takže spolknou více gigabajtů. Blu-ray mechaniky se v počítačích nestihly rozšířit a DVD už je zkrátka malé. Takové GTA 5 je distribuováno hned na sedmi kotoučích. Jenže alespoň ten offline instalátor pro lidi s pomalým připojením má.

Mimochodem: Podle prvních recenzí je hra fakt pecka a jeden z nejlepších titulů v historii.

Tip: MGS V teď koupíte v bundlu s grafikami Nvidie.

via VG247

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku