Hlavní navigace

Microsoft aktualizuje aplikace v Metru, už nejsou označené jako App Preview

16. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je fyzické nemožné, aby vás následující sdělení šokovalo, ale stejně to riskneme: Microsoft konečně aktualizoval některé aplikace v Metru. Široká veřejnost má možnost si nové dlaždicové prostředí již nějakou dobu vyzkoušet skrze betaverzi Windows 8 označenou jako Consumer Preview. Jenže už nemá možnosti si osahat nové verze aplikací. U většiny z nich stojí včerejší datum, seznam změn se obvykle omezuje na prosté „Updates to support the latest Windows 8 changes“ nebo něco v tom smyslu. Není vůbec překvapivé, že k hromadné aktualizaci dochází právě v této době.

 

Redmondští se totiž chystají na vypuštění Windows 8 Release Preview. Mělo by jít o prakticky hotový systém, rozhodně by měl obsahoval kompletní funkcionalitu. Toto vydání se pak již pouze odladí, vychytají se poslední chyby a produkt se pošle na výrobní linky. Je dost možné, že zde proto uvidíme finální podobu aplikací pro Metro. Ty se naštěstí dají skrze automatické aktualizace vylepšovat a proměňovat kdykoli po příchodu Windows 8 na trh. Rozhodně víme, že aplikace už nebudou označené nálepkou App Preview, jako tomu je v Consumer Preview. K aktualizovaným aplikacím patří:

Prozatím nevíme, jestli Microsoft uvedené nové verze uvolní také pro Consumer Preview. Minimálně u Readeru stojí, že „toto je verze pro Windows 8 Release Preview“. Takže hádáme, že spíše ne. Poslední ukázkové a zdarma dostupné Osmičky nicméně máme na dosah ruky, takže o nic nejde. Vyjít by měly na začátku června a už jsme v polovině května. U všech těchto aplikací stojí, kolik podporují jazyků. Češtinu nevyjímaje. To naznačuje, že bychom je možná mohli ozkoušet rovnou ve svém rodném jazyce. Ale nepředbíhejme. Vylepšené e-mailového klienta jste si mohli všimnout ve videu uveřejněném v souvislosti s ochranou dětí na počítači. Nyní se alespoň můžeme podívat na obrázek nových Photos.

KL24

Aktualizované aplikace prozatím nejsou ve Windows 8 Consumer Preview dostupné

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?