Hlavní navigace

Microsoft bude prodávat Xbox 360 v balíku s Kinectem na splátky!

3. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mezi našimi čtenáři asi bude jen málo lidí, kteří by neznali herní konzoli Xbox 360. Microsoft jej prodává již delší dobu, mimo zakoupení samostatné konzole si také můžete pořídit takový hezký balíček, který obsahuje Xbox 360, Kinect, bezdrátový ovladač, nějaký ten úložný prostor a zpravidla i vybranou hru (či hry).

Takový balíček ale přijde na několik tisíc korun (mezi sedmi a deseti tisíci v závislosti na konkrétním obsahu balení). Taková investice pro mnohé z vás jistě nebude akceptována, ať se již bude jednat o sebereflexi nebo zákaz od přítelkyně/manželky/matky.

 

Co když Microsoft nabídne pomocnou ruku a prodá vám nadupané balení za pouhé dva tisíce? To by se již dalo v rodinném rozpočtu uhájit, zvlášť když s Kinectem je taková sranda. Zní to neuvěřitelně? Ano! Je to totiž jen půl pravdy – při nákupu se musíte upsat ďáblu Microsoftu a slíbit, že si od něj zakoupíte po dobu dvou let předplatné, jehož cena je přibližně 300 Kč měsíčně.

Xbox 360 Jedná se prakticky o stejný systém, jakým se již spoustu let prodávají například mobilní telefony skrze operátory – telefon koupíte výrazně levněji, operátorovi se ale uvážete smlouvou a ještě mu slíbíte, že budete měsíčně za jeho služby utrácet minimálně tolik a tolik peněz.

Z pohledu Microsoftu se jedná o poměrně logický krok, který na jeho stranu možná opět přisune další uživatele. Důležité je, že stále zde existuje možnost si konzoli koupit za plnou cenu. Od smlouvy je také možné odstoupit, nicméně budete muset zaplatit blíže neurčené „odstupné“.

K této konzoli se váže ještě jedna zpráva: Microsoft zřejmě z důvodu konání olympijských her v Londýně nabídne i balíček zahalený do anglické vlajky (evokující raná punková léta á la Anarchy in the UK od Sex Pistols). Otázkou zůstává, zda tento balík překročí hranice státu, který se touto vlajkou honosí. Minimálně by ale mělo být možno jej později sehnat na eBay a podobných portálech. Tato barevná variace by se na trhu měla objevit 25. Května za cenu okolo 8 000 Kč.

KL24

Xbox 360

Zdroj: VR-Zone, TweakTown

Byl pro vás článek přínosný?