Hlavní navigace

Microsoft láká jabkaře k přechodu z iCloudu na SkyDrive

Sdílet

Zdroj: Redakce

Znovuzrozená synchronizační služba SkyDrive o sobě zase dává vědět. Microsoft spustil novou kampaň, která ukazuje výhody jeho řešení oproti iCloudu z dílny Applu. Pokud jde o práci s dokumenty na webu, počítačích a mobilech, má SkyDrive hodně velký náskok před ostatními, a to je hlavním lákadlem nových reklam.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Na webu Microsoftu najdete, k čemu je pro uživatele systémů od Applu SkyDrive dobrý, jak si vede ve srovnání s iCloudem, Dropboxem a Google Drive nebo jak přejít z umírajícího úložiště iDisk (Apple Mobile Me).

Redmondští hodně tlačí na pilu, co se týče práce s fotkami a dokumenty. Obojí umí i iCloud, byť kancelářský balíček iWork je nutné zvlášť zakoupit.

 

Jenže uživatelé (především) iOS se iCloudu nemohou tak snadno zbavit. Není to totiž obyčejné úložiště souborů, ale úzce zaměřená služba pro zálohování. iCloud totiž umí jednoduše synchronizovat fotky, SMS/MMS, nastavení iOS, data z aplikací, pozici v knize v iBooks apod. Nic z toho SkyDrive nedokáže na jablečných mobilech/tabletech, ale ani na domovském Windows Phonu. Jistě můžete namítat, že SkyDrive si s fotkami poradí, ale jejich odesílání z mobilu je opravdu nepovedené.

Byl pro vás článek přínosný?