Hlavní navigace

Microsoft odpálil atomovku. Abonenti Office 365 dostanou 1 TB ve OneDrive

23. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Podařilo se nám získat oficiální vyjádření k tomu, co se stane s účty s 25GB základní kapacitou. Pokud máte takový prostor k dispozici, nic se pro vás nezmění. Kapacita bude navýšena pouze uživatelům se 7 GB.

Původní zpráva:

Microsoft prodával kapacitu ve svém cloudovém úložišti docela levně, aspoň ve srovnání s nejznámějšími konkurenty. Před několika měsíci ale Google výrazně zlevnil, čímž rozpoutal pořádnou cenovou válku. Ta pokračuje, na tahu jsou Redmondští. Jak reagují? Základní kapacitu OneDrive navyšují ze 7 GB na 15 GB.

Tolik má i Google, v jeho případě se ale jednotné úložiště rozmělňuje ještě mezi e-maily nebo fotky. Microsoft tento prostor odděluje aspoň od e-mailů. Novinku doprovází zjištěním, že na osobním počítači tří ze čtyř uživatelů najdete nejvýše 15 GB osobních dat. OneDrive by tak nyní měl v základní verzi stačit pro ukládání dokumentů většině lidí.

 

Patrně ještě větší pecka je, že každý uživatel Office 365 dostane místo dosavadního přídělu rovnou 1 TB prostoru v cloudu. Např. domácí edice Office 365 Home do této chvíle přidala každému člověku „jen“ 20 GB ve OneDrive navíc. Microsoft se do svých soupeřů zkrátka pořádně obul.

I kdybyste si nepředpláceli Office 365, podle nového ceníku získáte dodatečnou kapacitu OneDrive o nějakých 70 % levněji. 100 GB například pořídíte za 1,99 dolaru, tedy přesně za stejnou částku jako u Googlu. Třeba MediaFire vám ale za 2,5 dolaru nabídne rovnou 1 TB. Dále Microsoft zájemcům poskytne 200 GB místa navíc za 3,99 dolaru.

KL24

Dříve byste dali 11,49 dolaru. Všechny změny platí od července. Stávající předplatitelé budou automaticky převedeni na nové cenově výhodnější tarify.

Zdroj: OneDrive Blog

Byl pro vás článek přínosný?