Hlavní navigace

Microsoft otočil. BSOD bude ve Windows 11 zase „modrá smrt“

15. 11. 2021

Sdílet

Zdroj: Cnews.cz
Windows 11 přinesl jako jednu z designových změn jinou barvu obrazovky oznamující, že počítač havaroval. BSOD, neboli Blue Screen of Death byl najednou černý. Nejnovější update tuto barvu mění zpět na modrou. Microsoft řeší skutečně důležité úkoly…

Aktualizace s kódovým číslem 22000.346 je nyní přístupná v programu Insider a opravuje několik problémů například s tiskárnami. A jedním z úprav je i vrácení původní modré barvy pro systémovou zprávu, kterou nikdo nevidí rád.

BSOD provází operační systém Microsoftu od Windows 1.0 a doposud se měnil se pouze odstín. Černá obrazovka sice mohla být už ve Windows 8, Microsoft však nakonec zůstal vždy u modré. Důvod současné změny Microsoft dále nevysvětlil, uvedena je hluboko v seznamu oprav jako „We changed the screen color to blue when a device stops working or a stop error occurs as in previous versions of Windows“.

zdroj: blogs.windows.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.