Hlavní navigace

Microsoft Security Essentials opět poráží konkurenci

15. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft už delší dobu nabízí bezplatný antivirus vycházející z předchozí placené služby OneCare, která se už dříve umísťovala na předních příčkách v různých testech. Schopnosti tohoto antiviru dokazuje i nedávný test organizace AV-Comparatives.

Zaměřuje se na heuristickou analýzu, tedy detekci nových virových hrozeb prozatím nepřidaných do databáze definic. Autoři testu sesbírali vzorky nových virů z období 11. až 18. února, přičemž databáze všech testovaných antivirů byla z 10. února.

Nejlépe si v testu vedly antiviry TrustPort a Panda Antivirus dělící se o první příčku s 63 % detekovaných binárních škodlivin, následované G DATA s 61 %. O třetí příčku se pak dělí zmíněný Microsoft Security Essentials, spolu s Kaspersky antivirem a 59 % nalezených vzorků.

Jak se patrné z následujícího přehledu, bezplatné řešení Microsoftu překonalo i některé své placené konkurenty, jako ESET NOD32, Symantec Norton Anti-Virus nebo McAfee Antivirus Plus. Překonány byly i oblíbené české antiviry Avast a AVG.

Zdroj: Softpedia

Byl pro vás článek přínosný?