Hlavní navigace

Microsoft své aplikace pro Android dodává již 74 výrobcům. Nejnověji se dohodl s Acerem

11. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Acer je dalším z výrobců, který na své tablety a smartphony bude předinstalovávat aplikace od Microsoftu. Od druhé poloviny roku 2016 do zařízení integruje kancelářské nástroje Word, Excel, PowerPoint, Outlook a OneNote, dále pak cloudové úložiště OneDrive a komunikační síť Skype.

Kancelářské aplikace Microsoftu na Androidu

Microsoft má dohodu již se 74 hardwarovými partnery. Začal před necelým rokem se Samsungem a Dellem. Pak se domluvil i s dalšími většími výrobci, jako je LG, Sony nebo Asus. Software dodává i pro CyanogenOS.

Firma tvrdí, že předinstalováním aplikací zvyšuje užitnou hodnotu zařízení pro zákazníky. To je pravda tak napůl. Všechny zmíněné aplikace jsou zdarma a každý si je může nainstalovat sám, bude-li mít zájem. Dohody s výrobci se velmi pravděpodobně týkají patentových licencí. Android porušuje některé patenty Microsoftu a výrobci musí Redmondským platit neznámé částky z každého prodaného zařízení (mluví se o 5 až 15 dolarech za kus).

 

Microsoft má dle všeho páky, jak tyto poplatky snížit. Tou první je nabídnout balík předinstalovaných aplikací. Tou druhou je spolupracovat na výrobě telefonů s Windows. Určitě jste si všimli, že zatím vede první varianta.

A může být hůř. Microsoft má pro Android přes 70 aplikací. Vydal i vlastní launcher Arrow a nově koupil populární klávesnici SwiftKey.

Zdroj: Microsoft (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?