Hlavní navigace

Microsoft testuje novou klávesnici. Místo touchpadu má velký dotykový e-ink displej

25. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pro tablety Surface už Microsoft vyrobil dvě klávesnice – jednoduchou TouchCover spočívající ve fyzicky oddělených dotykových tlačítkách a TypeCover, která obsahuje mechanické klávesy. Jeho výzkumné oddělení pracuje na prototypu DisplayCoveru, jemuž zůstaly mechanické klávesy, ale místo touchpadu obsahuje velký dotykový displej z elektronického inkoustu. A nachází se nad klávesnicí.

" frameborder="0" allowfullscreen>

E-ink si tým vybral kvůli energetické nenáročnosti. Ve spojení se Surfacem Pro 2 dokáže DisplayCover zvětšit pracovní plochu až o 8 %. Samotný displej je skoro stejně široký jako klávesnice a rozlišení plochy přidá pruh 1280 × 305 pixelů.

Na i-inku mohou být dlaždice, zástupci programů i hodiny, takže dokáže zastoupit nabídku Start. Zároveň lze naprogramovat funkce pro konkrétní aplikace. Například panel nástrojů pro Photoshop, Word apod. Cílem je ušetřit cenné místo na hlavním displeji.

Dotyková vrstva si navíc poradí s gesty (zoom, posun a otočení) a lze na ní psát/kreslit pomocí stylusu. V poloze, kdy je displej na stojánku, je to pro psaní přirozenější poloha. DisplayCover je zatím pouze prototyp. Jestli a kdy se dostane do produkční fáze, není jasné. S podzimním uvedení nových Surfaců to ale nejspíš ještě nebude.

 

Zdroj: Microsoft via Engadget

Byl pro vás článek přínosný?