Hlavní navigace

Novinky v Microsoft To-Do. K úkolům můžete přidávat přílohy

31. 1. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce

Koncem listopadu jsem už mohl To-Do od Microsoftu chválit za prodělaný vývoj. V těchto dnech Microsoft mezi uživatele a uživatelky nástroje distribuuje další novou funkcí, která se mnohým zavděčí a bez níž se možná neobejdou. K úlohám v To-Do 1.49 a novějších verzích můžete přikládat soubory.

Jedna příloha může mít maximálně 25 MB, což v rámci daného kontextu považuji za velice solidní limit. Podobně jsou běžně limitovány přílohy v e-mailech. Podle Microsoftu šlo o jednu z nejžádanějších funkcí. Ověřil jsem si, že přílohy jsou podporovány rovněž ve webové verzi To-Do.

Zmíněná verze dále přináší možnost, jak snáze přidat úkoly do Mého dne. (Zatím pouze ve Windows 10.) V Plánovaných úkolech si všimněte podnadpisů dělících zásobu úkolů do kategorií podle dne splnění. Vyvolejte kontextovou nabídku sekce (např. Dnes nebo Po termínu splnění) a vyberte Přidat do zobrazení Můj den, případně jiný povel.

Cloud24

To-Do 1.49 podporuje přílohy To-Do 1.49 podporuje přílohy

Microsoft v propagačním tweetu láká na automatické přidání položek do Mého dne, na uvedeném postupu ovšem není nic automatického. Jedná se o manuální akci, jen ulehčenou tím, že nemusíte pracovat s jednotlivými úkoly, ale s celými skupinami.

Co bude dál?

Právě automatické přidávání úkolů do stěžejní části plánovače Můj den by mnozí ocenili (3 996 hlasů). Nejžádanějším návrhem je ale integrace s Outlookem (8 716 hlasů) a dále podpora složek (5 623 hlasů). Přílohy byly v popularitě na třetím místě, teď se na něj ovšem přesouvá integrace s kalendářem. Do hlasování se můžete zapojit na todo.uservoice.com, kde uvidíte funkce, na nichž vývojový tým pracuje.

Byl pro vás článek přínosný?