Hlavní navigace

Microsoft uvolní více her Xbox Live i pro iOS či Android, a to možná již brzy

8. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je již známo, že se Microsoft neštítí ostatních platforem a své aplikace rád poskytuje i jinam než pouze pro své Windows Phone. Jedna z dalších aplikací bude herní Xbox Live.

Aplikace Xbox Live sice již byla v prosinci poskytnuta pro iOS, ale to ve velmi osekané verzi (bez vlastních avatarů, podpory sociálních sítí či přístupu k místním hrám). Zda se časem na další platformy dostane plnohodnotný Xbox Live se zatím nevědělo, Microsoft tuto informaci ale nyní nepřímo potvrdil. Na svém webu vypsal inzerát na pozici vývojáře, který bude vyvíjet hry a zábavní aplikace pro mobilní platformy včetně Windows Phone, iOS a další mobilní platformy.

Xbox Live iOS

„Jako inženýr pro vývoj softwaru v týmu budete mít možnost pomoci definovat a navrhnout zkušenosti pro projekt, budete pracovat s týmem energických a talentovaných vývojářů a budete mít ten luxus pracovat se všemi druhy mobilních zařízení k vytvoření oficiálních mobilních zážitků Xbox Live .“

KL24

Microsoft samozřejmě chce svou platformu odlišit od ostatních, Xbox Live ale zřejmě představuje tak výdělečný potenciál, že si jej nemůže schovávat jen pro sebe. Uvidíme, kdy takto Microsoft nakonec učiní. V současné době vzhledem k velmi prťavému podílu Windows Phone na trhu by to ale nemuselo být úplně nejlepší řešení, neboť smaže jednu z konkurenčních výhod, kterou má oproti iOS a Androidu.

Zdroj: Liveside

Byl pro vás článek přínosný?