Hlavní navigace

Microsoft uvolnil Internet Explorer 11 Developer Preview pro Windows 7

26. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Že by se situace pomalu měnila? V době, kdy Microsoft připravoval Internet Explorer 10, se o verzi pro Windows 7 prakticky ani nemluvilo. Tentokrát, nedlouho před dokončením prohlížeče pro Windows 8.1, se o Internet Exploreru 11 pro Sedmičky nejen mluví, Microsoft dokonce vydal veřejně dostupnou ukázku. Ta přirozeně slouží především vývojářům, aby mohli otestovat schopnosti prohlížeče a připravit na něj svoje weby.

Tip: Microsoft vysvětlil, proč Internet Explorer 11 podporuje technologii WebGL

Mohli bychom jednoduše říct, že se jedná o stejný produkt, jaký uvidíme ve Windows 8.1 a tím to ukončit. Jenže to bychom vám lhali. Edice určená Windows 7 nebude obsahovat přinejmenším dvě funkce související se streamováním zabezpečeného obsahu. Jedná se o podporu šifrování a přizpůsobivou přenosovou rychlost. S těmito prvky může např. Netflix přímo doručovat firmy ke shlédnutí do našich počítačů skrze prohlížeč, aniž by k tomu vyžadoval zásuvný modul.

 

Nebude ani docházet k ukládání dat do vyrovnávací paměti. Zdá se, že se dále budeme muset obejít i bez protokolu SPDY, který Windows 8.1 vstřícně přijala. Podobně jako u minulé generace, také o jedenácté řadě můžeme tvrdit, že se její tvář neproměnila. Maximálně ve skoro neviditelných detailech. Důležité budou opět změny pod kapotou. Podobně jako každý výrobce prohlížečů, také Microsoft o svém produktu tvrdí, že z výkonnostního hlediska překonává konkurenci.

Prohlížeč je rychlejší, podporuje více webových standardů a obsahuje kompletně předělané nástroje pro vývojáře. Aspoň to můžeme říci s jistotou. Internet Explorer 11 Developer Preview naleznete ke stažení na webu Windows.com. Běžní uživatelé by se ukázce měli spíš vyvarovat a počkat si na konečné vydání. Navíc není dostupná v českém jazyce.

MMF24

Zdroj: IEBlog

Byl pro vás článek přínosný?