Hlavní navigace

Microsoft vydal Wordament pro Android a s ním i síť Xbox Live

7. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Wordament je dnes možná nejrozšířenější hrou Microsoftu. Funguje na Windows Phonu, ve Windows 8/RT a je i na webu. Loni přibyla verze pro iOS (App Store) a teď se v Play Storu čerstvě objevila také varianta pro Android. Na všech platformách je hra propojena i s účtem Xbox Live, takže se vám ukládají trofeje i statistiky napříč zařízeními. Připojit se lze i skrz Facebook nebo hrát anonymně.

 

Pokud ještě Wordament neznáte, tak jde o hříčku se slovy ve stylu scrabblu. Z matice 4 × 4 písmena musíte tažením prstu poskládat co nejvíce slov. Písmena lze spojovat vodorovně, svisle, diagonálně, popředu i pozadu. Za delší slova je více bodů, totéž za náročnější. A pokud je dané minutové kolo tematické, za slova spadající do daného oboru také dostanete větší příděl. Na konci dojde k vyhodnocení. Je to hodně návykové a ještě se přitom naučíte cizí slova.

MMF24

Hra je sice v češtině, ale slovník je pouze anglický, případně v dalších rozšířenějších jazycích. Vzhledem k tomu, že už jsou k dispozici i beta slovníky norštiny, švédštiny nebo dánštiny, třeba se jednou dočkáme i my. Hra pro Android vypadá stejně jako ta pro WP nebo iPhone. Na Nexusu 4 je ale Wordament prakticky nehratelný. Při zadávání slov někdy rozhraní vytuhne na sekundu nebo dvě. A protože jde o čas, nelze pak dosáhnout dobrých výsledků.

Byl pro vás článek přínosný?