Hlavní navigace

Microsoft: Windows 7 budou v létě

19. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před několika dny jsme spekulovali o tom, kdy budou oficiálně finální Windows 7 k dispozici. Z lednového termínu se díky minibooku Z5600 PC společnosti Acer stal konec října a nyní se termín možná opět posouvá.

Jeden z předních představitelů Microsoftu pro operační systém Windows se totiž nechal slyšet, že se nového systému dočkáme někdy v průběhu tohoto léta. Steven Sinofsky, senior vice president vývojového týmu operačního systému Windows, pak naznačil, že někteří hlavní výrobci PC by s přeinstalovaným operačním systémem na svých strojích mohli přijít již v srpnu tohoto roku. Podle jeho slov chce Microsoft s Windows 7 stihnout začátek nového školního roku, kdy studenti a jejich rodiče výrazněji investují do koupě notebooků jako studijních pomůcek.

Těmto dohadům nahrává i fakt, že se prozatím Windows 7 těší velmi pozitivním hodnocením, navíc nebyly zatím na testovacích verzích objeveny žádné výraznější nedostatky a problémy.

MMF24

Otázkou na druhou stranu je, zda bude Microsoft „předčasným" uvedením operačního systému na trh riskovat to, že by se záhy po spuštění mohly dostavit neodhalené nedostatky a z Windows 7 by se mohlo stát fiasko podobně, jako tomu bylo v případě předchozí verze Vista.

A co si myslíte vy, kdy Microsoft uvede finální Windows 7 na trh? Hlasujte v naší anketě.

Byl pro vás článek přínosný?