Hlavní navigace

Microsoft: Windows 7 jsou nejbezpečnější

13. 10. 2011

Sdílet

 Autor: Redakce

Bezpečnostní průzkum platí pro celé první pololetí letošního roku. Během této doby se zjistilo, že nejčastěji napadeným systémem jsou Windows XP (SP3). V závěsu za nimi pak Vista SP1 a SP2, nejlépe dopadly sedmičky, přičemž instalace s prvním servisním balíčkem se umístila lépe než původní prodejní edice RTM.

Infekce podle grafu postihují nejčastěji ty úplně nejstarší systémy. Sami se můžete podívat, že se Windows dokonale seřadila od nejstarší po nejnovější. Nižší procento nákazy u novějších vydání může být způsobeno prostým faktem: systém prostě na trhu není tak dlouho.

Nejčastější příčinou narušení bezpečnosti jsou bezesporu sami uživatelé. Můžeme je označit za spolupachatele skoro v polovině všech nebezpečných situací. Pozadu nezůstávají ani infikované jednotky USB, kde jim zase pomáhá automatické spuštění.

Do zkoumání obsáhlé zprávy se můžete pustit sami, najdete ji na stránkách Microsoftu. Výsledky samy o sobě možná nejsou příliš vypovídající, ale minimálně některých bodů se držet můžeme.

Zdroj: Microsoft via Softpedia