Hlavní navigace

Microsoft se připravuje na mobilní hraní. Certifikuje gamepady a příslušenství

25. 10. 2019

Sdílet

V Redmondu se teď do her pořádně obuli. Připravují Xbox nové generace, dělají velké kroky i počítačích a kromě toho pracují na xCloudu, díky němuž si budeme moci užít tříáčkové tituly skoro na čemkoliv, co má displej a připojení k internetu.

Betatestování xCloudu začalo před dvěma týdny a služba zatím nabízí jen zlomek toho, co všechno Microsoft slibuje. Z 3500+ podporovaných her jsou k dispozici zatím jen čtyři, ze všech možných platforem je zatím dostupný jen na Androidu a ze všech možností ovládání zatím funguje jen s gamepadem pro Xbox One.

Firma ale počítá, že budou vznikat nové periferie a příslušenství designované přímo pro hraní na mobilech. Certifikovaný hardware už pro něj připravují firmy jako Razer, 8bitDo, Gamevice, Hori nebo PowerA. Poslední zmíněná již první produkt vyrobila. Jmenuje se Moga Mobile Gaming Clip for Xbox a prodává se v Microsoft Storu za 15 dolarů. Jak už je z názvu patrné, jde o držák mobilu pro bezdrátový ovladač z Xboxu.

MMF24

Dle popisu pevně obepne tělo ve střední části gamepadu a do „kleští“ pojme mobily o šířce až 79 mm. To je dost i pro 6,8" obra, jako je Samsung Galaxy Note10+ (77 mm). Držák obsahuje dva klouby, kterými půjde upravovat sklon mobilu/displeje v rozsahu 220°.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?