Hlavní navigace

Microsoft zřejmě zpoplatní archivaci videa u Skypu

8. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Upřímně, málokdo z nás vytáhne kapesník a začne pobrekávat. I kdyby se informace potvrdila, domácích uživatelů se nedotkne. Microsoft cílí na obchodní segment, kde cítí příležitost nakrmit se. Konkrétněji to znamená, že doma budete moci normálně konat videohovory s příbuznými na druhé straně planety, podobně to bude fungovat u firem. Jenže společnostem často záleží na tom, aby si případně uchovaly záznam, takže podobné pokročilé služby budou zpoplatněné.

Skype se přidává ke klasičtějším a starším komunikačním technologiím, které se v obchodním segmentu používají. Microsoft jej srovnává mj. s e-mailem. Základní produkt často dostanete zadarmo, avšak za pokročilé funkce se platí. Domácí uživatelé si vystačí se základním webovým prostředím freemailu, zatímco firmy obvykle používají propracované poštovní klienty a služby. Zde bych podotkl, že Gmail třeba dokazuje, jak může jeden produkt ve skoro stejné formě sloužit všem.

Momentálně stále čekáme na integraci Skypu do telefonů s Windows Phone, rovněž má přijít integrace s Xboxem 360. Vlastně telefonovací služba prostoupí celé portfolio Microsoftu. Aby také ne, když za ni redmondský gigant vysolil 8,5 miliardy dolarů.

Zdroj: ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?