Hlavní navigace

Místo koření budete těžit chmel: Shrot je nová česká hra od autora Hrotu

24. 2. 2024

Sdílet

Spytihněv loni vydal povedenou socialistickou doomovku Hrot a nyní láká na „dabing svojí mámy“. Shrot je komorní akční real-time strategie ze staré školy zasazená na písečnou planetu s koňmi, traktory a techno hudbou.

Autor povedeného Hrotu pracuje na nové hře podobné Dune 2. Shrot vychází z české hry Paranoia z roku 1995, jež je zase zřejmě první odvozeninou legendární Dune 2. A o čem to je? Nově objevená planeta Scheeza je bohatým zdrojem divoce rostoucího chmelu, který láká obchodníky ze všech koutů galaxie.

Místo koření v ní ale budete těžit chmel (ve hře Paranoia to byly hopsinky). Shrot je slovy autora komorní akční RTS ze staré školy zasazená na písečnou planetu s koňmi, traktory a techno hudbou.

A tuto planetu chtějí zabrat tři rody, jen nepůjde o rod Harkonnenů či Atreidů. Ale v temnotách vesmíru ukrývá planeta ještě jedno tajemství, o kterém dobyvatelé zatím nevědí.

Česká socialistická doomovka Hrot je hotová, hra vyjde příští týden Přečtěte si také:

Česká socialistická doomovka Hrot je hotová, hra vyjde příští týden

Spytihněv (autor hry) zmiňuje jako vlastnosti hry procedurálně generované bitvy, které se nikdy neopakují, a dabing od své mámy a její kolegyně z práce. Čeká vás stavba základen, těžba chmele a velké až hodinové bitvy se stovkami jednotek a tisícovými ztrátami.

MMF24

Spytihněv loni vydal Hrot, na který se čekalo tři roky. Real-time strategie se jménem Shrot vyjde už v létě, datum je stanoveno na 20. červen. Práci na hře dnes oznámil na Twitteru/X a očekávat ji můžete na Steamu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.