Hlavní navigace

Mobilní procesory Sandy Bridge budou o něco levnější

23. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová generace procesorů Intelu, Ivy Bridge, by měla být na trhu v dubnu 2012. O těchto nových 22nm procesorech se ovšem mluví delší dobu. Nyní dorazila zpráva, která s uvedením Ivy Bridge úzce souvisí: Intel hodlá slevnit stávající 32nm procesory Sandy Bridge o 10 až 15 procent.

Sleva procesorů pro OEM výrobce znamená, že bychom se teoreticky mohli v příštích měsících těšit na drobný pokles cen notebooků s procesory Intel. Firma se tím snaží zvýšit poptávku po svých výrobcích (již nyní má v noteboocích dominantní postavení trhu). Těžko ovšem říci, zda se snížení cen procesorů promítne v nižších cenách celých notebooků, a to nejen na světovém trhu, ale především u nás. Doufejme že ano; i přes nastupující Ivy Bridge budou současné 32nm CPU Sandy Bridge stále dobrou volbou se slušným výkonem a dobrým poměrem cena/výkon, zvláště ze začátku.

O nové generaci procesorů Intelu si můžete přečíst tématický článek s informacemi o prvních specifikacích; o současných procesorech Sandy Bridge a jejich značení jsme také psali poměrně nedávno.

Zdroj: Digitimes

Byl pro vás článek přínosný?