Hlavní navigace

Mobilní Safari ztrácí na síle, stále si však drží nadpoloviční podíl

4. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mezi uživateli chytrých telefonů stále největší množství dat proteče mobilní verzí jablečného prohlížeče Safari. Už dlouhou dobu si drží podíl větší než polovinu, za poslední měsíc však ve své dominanci polevilo. Podle statistiky Netmarketshare, kterou má na svědomí společnost Net Applications, Safari vyprodukovalo 55,41 % mobilního internetového provozu. I když se stále jedná o velké číslo a náskok si stále Safari udržuje obrovský, ve srovnání s lednem je to pokles o téměř šest procent. V prvním měsíci roku se podíl Safari pohyboval na hodnotě 61,02 %.

Vývoj podílu mobilních prohlížečů
Vývoj podílu mobilních prohlížečů

Další mobilní prohlížeče zásadní skoky ve využívání nezaznamenaly. Výchozí prohlížeč Androidu, který je stále drtivou většinou uživatelů používán posílil o procento a půl. Stále ještě oblíbená Opera Mini se dostala na roční maximum 12,72 %, což je nejvíce od loňského ledna. Konkurence od Googlu – mobilní Chrome, se stále pohybuje kolem hodnoty dvou procent (1,96 % za únor, 2,02 % za leden). Internet Explorer ve Windows Phone každý měsíc kontinuálně získává desetinky procent s tím, jak uživatelé začínají používat nové telefony s WP 8. V únoru měl Internet Explorer podíl na webovém provozu mezi mobilními zařízeními 1,58 %.

Data pocházející ze statistik Netmarketshare jsou založena na více než 160 milionech návštěv na 40 000 webových stránek.

 

Byl pro vás článek přínosný?