Hlavní navigace

Motorola Moto X unikla na oficiálním videu. V prodeji od srpna

14. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na internet včera uniklo oficiální představovací video dlouho očekávaného smartphonu od Motoroly. Mělo by jít o první motorolácký telefon od převzetí firmy Googlem. Video pochází od kanadské telekomunikační společnosti Rogers, která je i místním operátorem. O novince informoval server Android and me.

Ve videu se dozvíme, že Motorola nyní patří pod Google a že Moto X bude dostupná pouze u operátora Rogers, což by bylo špatnou zprávou. Zřejmě jde o info o dostupnosti v Kanadě, v USA bude Moto X v prodeji samozřejmě také, ale o Evropě se zatím nemluví. Úhlopříčku bych tipnul na 4,5–4,7", ale počkejme si na přesnější specifikace.

" frameborder="0" height="390" width="640">

Mezi funkce telefonu odposlechnuté z videa patří:

Lze aktivovat Google Now, aniž byste se museli dotknout telefonu. Zde vyvstává otázka, jak to bude v případě zamčeného telefonu.

Notifikace nebudou indikovány blikající diodou, ale přímo malým obrázkem na displeji. To vypadá jako zajímavý nápad, který je však i v případě drobné grafiky (při zhasnuté velké části displeje) náročnější na akumulátor.

Fotoaparát se zapíná jakýmsi dvojitým zatřesením či otočením. To mi přijde jako funkce ze Samsungu a klasické tlačítko spouště by rozhodně bylo lepší volbou. Samotné vyfocení se potom provádí klepnutím kamkoliv na displej.

Motorola Moto X bude v prodeji v černé a bílé variantě od srpna, tedy pokud budete mít cestu do Kanady. Neobjevily se žádné indicie, že by Moto X byl dalším Nexusem, ovšem nedávno byl s tímto kouskem spatřen i Eric Schmitd.


Eric Schmitd

Motorola Moto X je prvním smartphonem, který by se dal označit jako telefon z dílny Google. Očekává se Android 5 Key Lime, rozlišení 720p a podpora LTE, nicméně přes všechny uniknuvší materiály je většina informací stále zahalena tajemstvím. Nikde také není vidět na ploše originální motorolácký widget Circles. Moto X se má vyrábět v USA v Texasu dokonce ve stejné továrně, která dříve patřila Nokii.

Zřejmě nepůjde o špičkový model, který by chtěl soupeřit se Samsungem Galaxy S4 a HTC One, nicméně taková slušná střední třída za dobrou cenu. To už jsou ale spekulace.

 

KL24

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.