Hlavní navigace

Mozilla to s VPN myslí vážně. Po Windows již podporuje i Android

19. 2. 2020

Sdílet

Mozilla hledá nové obchodní příležitosti a mj. se zaměří na nabídku různých typů předplacených služeb. Jednou z nich je také VPN, kterou firma nabízí díky spolupráci s firmou Mullvad. Služba je od loňska dostupná formou doplňku pro Firefox, aplikace pro Windows 10 a nově se dostává i na Android a Chromebooky. Stačí v Play Storu stáhnout Firefox Private Network VPN, tedy pokud žijete v USA, jinde zatím novinka není dostupná.

VPN má přes 100 serverů ve více než 30 zemích světa včetně Česka. Přestože má v názvu Firefox, s prohlížečem není nijak pevně svázaná. Virtuální privátní síť se vytvoří na systémové úrovni a ochrání všechny aplikace. Využívá nový protokol WireGuard, který slibuje vysokou rychlost a silné šifrování. Provozovatelé navíc slibují, že neuchovávají žádné logy. Důvěru by mělo budit i to, že Mullvadu věří Mozilla, která je výrazným patronem ochrany soukromí a zabezpečení dat.

Tip VPN od CloudFlaru dorazilo. Warp připojení zabezpečí i zdarma

Služba v USA stojí 5 dolarů na měsíc (139 Kč s DPH) a lze ji využívat až na pěti zařízeních. Kromě současných platforem bude podporovat také macOS, Linux a iOS. Mozilla také slibuje, že ji brzy rozšíří do dalších zemí, přesný časový plán ale nezveřejnila. Ostatně, stále ji označuje jako betaverzi. Zájemci se ale mohou zapsat na čekací listinu.

CS24

Tip: ProtonVPN přidal české servery

via Android Police

Byl pro vás článek přínosný?