Hlavní navigace

MSI CR650: AMD Fusion v akci!

14. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Třída notebooků MSI Classic přinášela většinou obyčejné notebooky. MSI CR650 ale asi tuto tradici v jistém směru naruší: dočkáme se i extra vysoké výdrže na baterii.

MSI totiž v patnáctipalcovém notebooku použila hardware, jaký byste čekali spíše u lepších netbooků: platformu AMD Brazos, která má jít po krku Atomům a ULV procesorům Intelu. Procesor AMD E-350 patří do rodiny Fusion a už nejde jen o CPU, ale APU, Accelerated Processing Unit.

V jednom čipu totiž najdete dvě jádra procesoru na 1,6 GHz i grafické jádro Radeonu HD 6310, celý čip má ale max. spotřebu pouhých 18 W. Dvoujádrový Atom na 1,8 GHz nebo integrovaný Radeon HD 4200 v porovnání s procesorem Fusion prohrají.

Pokud MSI osadí obyčejnou šestičlánkovou baterii, jakou u 15" modelů řady Classic nasazuje dnes, notebook na baterku vydrží kolem poctivých šesti-sedmi hodin, možná i podstatně více. Nechybí tu ani známá technologie ECO pro prodloužení výdrže.


Notebook má černé, poměrně jednoduché plastové šasi bez zbytečných designových výstřelků, na víku najdete bílou texturu Color film. Lesklý 15,6" displej bude zobrazovat 1366 × 768 pixelů a nechybí nám tu ani klávesnice s numerickým blokem.

KL24

MSI CR650 bude uveden příští rok, cena se bude pohybovat určitě dost pod 15 000 Kč.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?