Hlavní navigace

MSI prodává chladiče grafik TwinFrozr II. Výprodej skladů, nebo nová éra?

12. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sérii grafických karet MSI TwinFrozr II a jejich chladiče, po kterých se tato série jmenuje, vám jistě nemusím představovat. Společnost MSI se zřejmě snaží zbavit nadbytečných chladičů na tyto grafické karty, nebo zahlédla možnost přivýdělku. Ptáte se proč? V Asii jsou totiž volně k prodeji. Zda to tak bude i u nás, to můžeme jen odhadovat.

Pokud se nad tím zamyslíte, nic lepšího než prodej chladičů TF II snad nemůže ani MSI dělat. Marketing mají tyto chladiče zadarmo (= v ceně marketingu ke grafickým kartám) a pokud lidé uvidí cenu samostatného chladiče TF II, určitě ocení, že jej mají už v ceně vybrané grafické karty. Nebo ještě lépe, uvidí na nich rovnou Twin Frozr III, tedy novější, lepší a tišší verzi.

MSI TwinFrozr II

MSI TwinFrozr II

Zatím jediný prodávaný model je pouze pro karty z řad Nvidia GeForce s jádry GF100 a GF110 a to přesněji GTX 580/570/480/470/465. Kromě barevného provedení se nijak neliší od verzí, které se vyskytovaly či vyskytují na grafických kartách. O odvod tepla z měděné základny se stará pětice heatpipe s průměrem 8 mm a 6 mm. Odvod tepla do okolí má poté na starosti husté žebrovaní v kombinaci se dvěma 80mm ventilátory.

MSI TwinFrozr II

MSI TwinFrozr II

 

Chladič má sám o sobě rozměry 251,9 (D) × 100,9 (Š) × 35 (V) milimetrů a váží něco málo přes půl kila, konkrétně 520 gramů. TwinFrozr II se vyznačoval ve většině případů tichým chodem a svou účinností. Do té většiny případů lze počítat grafiky s TDP pod 150 W, s náročnějšími modely už si Twin Frozr II musí pomáhat nikterak tichými otáčkami. TF II zabírá „pouze“ dva sloty, tudíž nebude problém s osazením většího počtu grafických karet do multi-GPU zapojení.

MSI TwinFrozr II

CS24

V Japonsku se objevil za cenu 74 USD (přepočteno z jenů), což je po přepočtu na české koruny okolo 1300 Kč. Posouzení, zda je cena adekvátní, nechám na vás. Každopádně lze v České republice za tuto cenu pořídit i Arctic Accelero Xtreme Plus, který sice zabírá více místa, ale zřejmě bude také účinnější a tišší. Navíc má v balení i dostatek pasivů na chlazení paměťových čipů a napájecích obvodů, což chladič od MSI nemá zřejmě vůbec.

Zdroj: eTeknix

Byl pro vás článek přínosný?