Hlavní navigace

Mubi není tuctovou online videopůjčovnou. Každý den dostanete jeden nový film pro náročnější

29. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak uspět mezi Netflixem a jinými půjčovnami? Místo hromady céčkových filmů nabídnete ručně vybrané klasiky, kultovky, nezávislé filmy z festivalů nebo oscarové vítěze. S tímto plánem chce prorazit online kino Mubi.com. Za měsíční předplatné vám každý měsíc půjčí nový film, ročně se jich vystřídá 365.

Online kino Mubi
Online kino Mubi

Aktuálně na Mubi najdete Bergmanovu Sedmou pečeť, Annie Hallovou od Woodyho Allena či snímky Orsona Wellese nebo Jean-Luca Godarda. V minulosti to byly například Metropolis, Milionář z chatrče, Old Boy, Drive, Faunův labyrint, Leon či Ztraceno v překladu.

Londýnská společnost, která službu provozuje, získala licence od více než 400 držitelů práv. Celkově má nasmlouváno více než 4500 filmů. Spolupracuje s velkými filmovými festivaly v Cannes, Benátkách, Melbourne, Berlinale nebo Karlových Varech. Mubi má již 7 milionů registrovaných uživatelů, ti mohou filmy sledovat na počítači, Androidu, iOS, PlayStationu nebo Smart TV od Samsungu. Videa lze streamovat i stáhnout pro offline přehrávání.

 

Služba funguje i v Česku, filmy ani samotné Mubi ale přeloženy do češtiny nejsou. Snímky jsou buď v angličtině, nebo v původním znění s anglickými titulky. Koho to neodradí, ten měsíčně zaplatí 129 Kč. Roční předplatné je jen za 999 Kč (83,25 Kč na měsíc).

via +Petr Klimovič

Byl pro vás článek přínosný?