Hlavní navigace

Na amerických DVD přibudou dva nové nepřeskočitelné antipirátské klipy

10. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Určitě znáte videa „pirátství je krádež“. Všichni je znají. Všude je mají. Každého obtěžují. Americký úřady nasadí na tamní nosiče DVD a Blu-ray dva nové klipy, každý s délkou deseti sekund. A nedají se přeskočit. Od této chvíle je bude nasazovat šest hlavních filmových studií.

Jeden klip má varovat, že neautorizované rozmnožování a distribuce je ilegální a hrozí přitom až pětiletý trest a pokuta 250 000 dolarů. Druhé video informuje, že piráství není zločin bez oběti.

DVD ochrana DVD ochrana

Vzhledem k tomu, že podobné výhružky FBI už na discích jsou a že dosud se míra pirátství nesnížila, lze o účinnosti nového opatření pochybovat. Násobením počtu nepřeskočitelných reklam spíše jen odradí ty, kteří si chtějí film opravdu koupit a přehrát.

 

Vždyť jen za těch nových 20 sekund lze film teoreticky stáhnout. Pokud má tradičních 700 MB, stačí rychlost přibližně 300 Mb/s a je doma. Rychlé optické sítě dnes takovou propustnost bez problémů zvládnou, pokud má někdo štěstí na svižné úložiště nebo torrent, film může stáhnout, ještě než DVD najede do menu.

Zdroj: ArsTechnica

Byl pro vás článek přínosný?