Hlavní navigace

Na Jesenicku v autobuse zaplatíte platební kartou. Ta může sloužit i jako dlouhodobá jízdenka

28. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Česko je rájem bezkontaktních plateb, platí to nejen v obchodech, ale postupně také ve veřejné dopravě. Od 1. 11. 2014 lze platební kartou uhradit jízdné přímo ve vybraných tramvajích liberecké MHD. Plzeň je ještě o krok dál, ta 17. června 2015 vybavila bezkontaktními terminály všechny vozy.

Na Jesenicku bude možné platební kartu použít jako měsíčník

Arriva zase byla první, která terminály doplnila na meziměstské linky. Od 27. 1. 2015 jsou ve vybraných vozech na trasách Praha – Hradec Králové – Žamberk – Králíky – Jeseník, Brno – Olomouc – Šumperk – Jeseník a Ostrava – Opava – Krnov – Jeseník. Aktuálně by mělo být možné platit kartou ve 300 autobusech.

Na Jesenicko letos zamíří další novinka. Ve většině autobusových linek bude možné nejen zakoupit jednotlivé jízdné, ale platební karta poslouží i jako nosič dlouhodobých jízdenek. Arriva Morava chce tuto novinku slavnostně odhalit 2. 2. 2016.

Na Jesenicku bude možné platební kartu použít jako měsíčník

Dopravce na systému spolupracoval s Českou spořitelnou, MasterCardem a společnostmi Global Payments Europe, Ingenico Group a Telmax, který dodává samotný terminály.

 

Zdroj: TZ MasterCard

Byl pro vás článek přínosný?