Hlavní navigace

Microsoft chystá supertelefony, které nebudou vypadat jako běžné smartphony

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šéf Microsoftu v podcastu magazínu Marketplace prozradil, že jeho firma to s mobily ještě nevzdala. Satya Nadella řekl, že spolupracuje s výrobci třetích stran jako HP a vytvářejí telefony úzce zaměřené na bezpečnost, firemní využití a režim Continuum. Ale chystají i něco víc.

Jsem si jistý, že vyrobíme více mobilů. Ale nebudou vypadat jako dnešní telefony,“ řekl Nadella. Neupřesnil žádné datum, podle všeho Redmonští teprve hledají, co by ona revoluce měla přinést.

Zatím je prioritou firmy být na mobilech, tedy mít aplikace pro Android a iOS. Chystaná novinka by měla přinést dosud nepoužívané funkce a nový formát/tvar zařízení. Za vzor dává tablety Surface. Než přišly, trh ovládaly multimediální placky à la iPad. Microsoft do podobného těla vložil kompletní počítač a ostatní výrobci jej následovali (i Apple).

Něco podobného chce učinit také s mobily. Jeho Lumie jsou mrtvé, ale systém Windows 10 Mobile i nadále vyvíjí. Stále se navíc mluví o bájném Surface Phonu a já osobně si myslím, že takový telefon by dával smysl. Microsoft svou produktovou řadu nadále rozšiřuje. Zahodil levný Surface, nechává si jen pracovní nástroje Pro, Book, Laptop a Studio. Tedy tablet, 2v1, notebook a all-in-one desktop.

Už mu chybí jen ten pracovní mobil. Se Surface Phonem by začal s čistým štítem. Nebyl by to žádný potomek Nokie, od kterého by se čekalo, že za chvíli dohoní iPhony. Byl by to mobil určený pro profesionály, kteří nepotřebují hrát Pokémony nebo dělat selfiečka na Snapchatu. Každých prodaných sto tisíc kusů by byl velký úspěch.

CS24

 

Zdroj obrázků: Casmir Valeri / Behance

Byl pro vás článek přínosný?