Hlavní navigace

Nebudete věřit vlastním očím

17. 8. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

AMD na Quakeconu ukazuje běh DirectX 11 Radeonu (Evergreen). Do prezentační místnosti bylo pozváno pár novinářů, ti ale viděli jen zavřenou skříň s neprůhlednou bočnicí a z karty pak zadní výstupy, popřípadě identifikační řetězec video BIOSu při startu.

Na novém Radeonu byla zřejmě kromě nové (či staronové) PC hry Wolfenstein předváděna především dema od AMD zabývající se teselací a dalšími metodami, kterak bez velkého množství uložených dat učinit objekty plastickými. Někteří redaktoři vyfotili také snímkovou frekvenci při běhu těchto dem ve 2560 × 1600 px, na fotce je slibná hodnota 78 snímků za vteřinu. Doufejme, že AMD tentokrát nová dema dá k dispozici ve spustitelné podobě (a nejlépe dožene resty a vydá veřejně i EXE neskutečně vypadající Ruby: Escape from the City (u něhož existují reálné pochybnosti o možnosti běhu v reálném čase na tehdejším hardware - HD 4800)).

Zaujal (a navnadil) také první slajd prezentace začínající nadpisem Nebudete věřit vlastním očím. Pod ním je datum 10. září, to bude tedy asi onen den D. Jestli se pak začne opravdu odvíjet úspěšný evergreen, to ukáže až konfrontace s existujícími 3D hrami.

Cloud24

Více v reportážních článcích na PC Games Hardware, NordicHardware nebo LegitReviews. Zajímá-li vás celý Quakecon, mohl by vás potěšit pokrývající reportáž od PCGH.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku