Hlavní navigace

NEC EA224WMi: nový 22" Full HD IPS se super stojanem, USB, DisplayPortem i HDMI

14. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jestli vám celkovou velikostí či velikostí bodu (čtěte také jemností rozlišení) vyhovují ve skutečnosti 21,5" Full HD (1920 × 1080 px) monitory a dosud vám mezi nimi chyběl nějaký pořádně vybavený, pak by mohl nový NEC MultiSync EA224WMi být tím pravým pro vás. Nabízí se navíc jak v černé, tak bílé variantě, v případě zájmu jej pomocí standardního držáku VESA (rozteč 10 cm) uchytíte také na zeď.

NEC MultiSync EA224WMi NEC MultiSync EA224WMi NEC MultiSync EA224WMi  

Velkým lákadlem je použitá matrice typu IPS zaručující široké pozorovací úhly, podsvícení LED pomáhá dosáhnout kontrastu až 1000:1 a držet příkon (spotřebu) do 26 W. V režimu Eco si pak monitor řekne o 15 W, ve standy o méně než 0,43 W. Monitor je vybaven dvěma 1W reproduktory i výstupem na sluchátka, velmi potěšitelná je kompletní škála obrazových vstupů. Najdete zde jak analogový D-Sub, tak HDMI, DVI-D i DisplayPort.

Velmi potěší čtyřportový hub USB 2.0 a ještě více v této kategorii nebývale dobrý stojan. Ten umožňuje monitor zvedat až o 130 mm, otáčet 170 stupňů v každém směru, vertikálně otočit na výšku (portrét, funkce zvaná Pivot) a naklápět od -5 do 30 stupňů. 

 

NEC má tradičně výborné ovládání, ergonomii prospívá také možnost automatické regulace jasu podle intenzity osvětlení okolí. Tento senzor je navíc doplněn o další senzor, tzv. "human" senzor může monitor vypínat v nepřítomnosti před ním sedící osoby. NEC uvádí pokrytí gamutu sRGB, jak přesně se mu to podařilo, to už bychom zjistili asi jen v recenzi.

Jelikož monitory MultiSync EA oslovují hodně při hromadných nákupech ve firmách, má NEC připravenu funkci ControlSync (jeden "master" displej kontroluje/konfiguruje všechny další připojené). Za všechen zmíněný nadstandard samozřejmě oproti nejlevnějším e-IPS se stejnou úhlopříčkou něco připlatíte. V tomto případě je doporučená cena 6000 Kč bez DPH, dá se ale čekat, že e-shopy s nízkou marží budou prodávat levněji.

Cloud24

Zdroj: TZ NEC Display Solutions

Byl pro vás článek přínosný?