Hlavní navigace

NEC LaVie Z: Ultrabook na japonský způsob s hmotností 1 kg

11. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonský výrobce NEC je u nás známý hlavně kvalitními stolními monitory pro profi grafiku a projektory. V Japonsku, nebo třeba také v USA se ale prodávají i jeho počítače, a to jak stolní sestavy, tak notebooky. Před nedávnem firma představila snad celé nové portfolio počítačů pro rok 2012, jeden z modelů ovšem vystupuje z řady. Jedná se o Ultrabook LaVie Z a až zjistíte, co je zač, zamrzí vás, že se notebooky NEC nedováží i k nám.

Superlehký Ultrabook NEC LaVie Z

Hardwarové parametry novinky zatím nikdo nezná, jisté je pouze to, že bude využívat procesory nové architektury Intel Ivy Bridge a grafiku Intel HD 4000 v těchto procesorech obsaženou. Přesné údaje, jako konkrétní použité CPU, ale zatím oznámeny nebyly, stejně jako použité úložiště či velikost operační paměti. Z parametrů tak známe pouze pár údajů: víme, že LaVie Z bude třináctipalcový Ultrabook klasické konstrukce s kovovým tělem (ze slitiny hliníku a hořčíku) a co je nejzajímavější: hmotnost by měla být pouze 2,2 liber, což převedeno na metrické jednotky znamená 0,99 kg. Čtete správně, půjde o plnohodnotný třináctipalcový notebook s hmotností jednoho kilogramu.

 

Novinka by se měla objevit na trhu během léta (zřejmě červenec či srpen); bližší informace, jako cenu či třeba rozlišení displeje neznáme. Notebooky od NEC se ve střední Evropě neprodávají, ale pokud toužíte po co nejlehčím "dospělém" notebooku, eBay to jistí.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?