Hlavní navigace

Nejlepší telefon historie? Nokia Lumia 900, odpověděl iPhone

13. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konec minulého týdne ožil roztomilou odpovědí hlasové asistentky Siri v novém iPhonu. Pokud se jí uživatel zeptá, který telefon je úplně nejlepší, nesobecky určí vlajkovou loď Nokia se systémem Windows Phone. Ptáte se, jak Siri na Lumii 900 přišla? 

Nikdo z Applu jí to samozřejmě nenaučil a ani Nokia v tom nemá prsty. Siri sama o sobě žádnou velkou inteligenci nemá, pouze zpracovává hlasové vstupy a výstupy, ale data má odjinud. V tomto případě posloužil výborný analytický vyhledávač Wolfram Alpha.

Apple Siri Nokia Lumia 900

Stačí mu zadat stejnou otázku What's the best cell phone ever a odpovídá konkrétně Nokia - Lumia 900 4G Mobile Phone - Cyan (AT&T). Tento údaj vychází z uživatelských hodnocení v obchodě BestBuy, kde jej pěti hvězdičkami z pěti možných ohodnotili čtyři lidé. Ano, pouze čtyři lidé mohou ovlivnit Siri. Data jsou navíc starší, neboť dnes už má tato Lumia průměrnou známku jen 4,5*. Přitom v žebříčku je spousta pětihvězdičkových telefonů včetně iPhonů.

 

Siri, resp. Wolfram Alpha rozhodně nejsou dokonalý kus softwaru a na otázku ohledně nejlepšího telefonu není snadné odpovědět. V praxi může rozhodovat prodejnost, srovnání papírových parametrů nebo právě uživatelské hodnocení. Wolfram Alpha vybral poslední možnost, ale trochu nešťastně. Alespoň mohl zprůměrovat výsledky z více zdrojů, nejen jednoho obchodu.

MMF24

Ale je vtipné, že žebříčku Amazonu také kraluje Lumia 900, a to hned na dvou místech, protože černá a azurová barva jsou v katalogu jako zvláštní položky.

Zdroj: WMPowerUser

Byl pro vás článek přínosný?