Hlavní navigace

Nejlevnější DAB+ rádio stojí 699 Kč. Tento týden bude v Lidlu

6. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktualizováno 6. 11. 2018

Digitální rádio od Silvercrestu je teď v online Lidl Shopu v akci za 499 Kč. Takhle málo ještě žádný DAB+ přijímač nestál.

Původní článek ze 17. 9. 2018

Signál digitálního rádia DAB+ již chytíte v okolí čtyř největších měst a během letošního a příštího roku se rozšíří i na dálnice. Zatím nemusíte plašit, digitalizace rozhlasu bude mnohem pomalejší proces než u televize a v Česku se o zrušení analogového FM vysílání ještě ani nemluví (zato v Norsku již skončilo).

Český rozhlas ale pokrývá nová místa a skrz digitální síť vysílá všech 14 svých programů, z toho pět (Radio Wave, Rádio Junior, D-dur, ČRo Jazz, Rádio Retro) bylo dosud dostupných pouze na internetu. Proč to všechno zmiňujeme?

Lidl Silvercrest nejlevnější DAB+ rádio Lidl prodává nejlevnější DAB+ rádio

Tento týden se v prodeji objeví zatím nejlevnější přijímač s podporou DAB+. Od čtvrtka 20. září bude na prodejnách Lidlu, koupit jej ale můžete ihned v jeho e-shopu. Rádio značky Silvercrest (patří Lidlu) je přenosné a funguje na baterky i přes síťový adaptér.

KL24

Měří 148 × 51 × 82 cm a váží 240 gramů. Kromě DAB+ přijímá i FM rádio. Má dvouřádkový displej, na kterém zobrazí aktuální hodiny (synchronizované přes DAB+) a názvy stanic nebo písniček díky RDS. Uloží jen 20 stanic (10 FM + 10 DAB+). Hraje přes jediný 1W reproduktor, ale má také výstup pro sluchátka.

Rádio se může hodit pro experimenty s digitálním vysíláním nebo příjem oněch unikátních stanic v dílně, na zahradě nebo pod stanem. Rádio od Silvercrestu stojí 699 Kč a Lidl na něj dává tříletou záruku. Konkurenční rádia s DAB+ stojí minimálně o 100 Kč více.

Byl pro vás článek přínosný?