Hlavní navigace

Neoficiálně: stahujte kecálka Facebook Messenger

26. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na otázku z perexu odpovím raději hned. Není o co stát. První zprávy o aplikaci nás už připravily na to, že nebudeme mít tu čest s propracovaným chatovacím a sociálním klientem. Naše dojmy jsou přesto poměrně smutné. Jednoduchý kecálek se automaticky nerovná špatnému programu, ale komunikátor vyvinutý Facebookem pro všechny facebookáře naprosto zklamává v provedení. První výtku bych měl k tomu, že se jeho prostřednictvím k chatu nepřihlásíte.

TipFacebook testuje vlastního chatovacího klienta pro Windows

To, že propojení aplikace s účtem v největší sociální síti proběhne v prohlížeči, nijak zvlášť překvapivé není, ale že se k chatu musíte nejprve přihlásit v prohlížeči, abyste mohli posléze posílat zprávy v externím programu pro Windows 7, asi nikdo nečekal. Katastrofálně dopadl seznam kontaktů. Samostatná aplikace pro Windows vyloženě vybízí k tomu, aby vývojáři nabídli nějakou lepší správu lidí, které vidět chcete nebo nechcete. Pamatujete si na nepřehledný sloupek s kontakty na stránce Facebooku? Tady ho dostanete také, podědil i míchání odpojených a připojených kontaktů, čímž vám geniálním způsobem znesnadní orientaci v seznamu.

Program vypadá, jako by někdo z webové stránky facebook.com vystřihl chat a vrchní lištu s notifikacemi, zprávami a nabídkami přátelství a vložil je do samostatného okna. Přesně tak Messenger působí. Pokud si nepovedenou aplikaci chcete vyzkoušet, našel se přímý odkaz na instalátor (většinu komponent si stáhne z Internetu až v průběhu instalace). Jestli chcete pořádného kecálka pro modře laděnou síť, zkuste raději fTalk. V současné době jde o mnohem lepší volbu.

MMF24

Zdroj: The Windows Club

Byl pro vás článek přínosný?