Hlavní navigace

Inteligentní zvonek Netatmo Doorbell je nový chytrý videovrátný

7. 1. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce

Netatmo je známé hlavně jako výrobce meteostanic. Na CESu dnes francouzský výrobce představil inteligentní domovní zvonek s kamerou propojený se smartphonem.

Návštěvníka tak uvidíte vzdáleně na mobilu a můžete s ním i hovořit. Spojení probíhá přes aplikaci Security (ta je shodná s kamerami Netatmo). Jakmile někdo zazvoní, na mobilu se objeví příchozí videohovor. Zvonek obsahuje mikrofon a reproduktor, jde ovládat přes Apple HomeKit a Siri a má i podporu IFTT.

Kamera ve zvonku obsahuje podobné funkce jako existující bezpečnostní kamery Presence a Welcome, takže může upozorňovat i na dění v okolí. Dokáže totiž detekovat osoby a posílat notifikace na mobil. Můžete si zvolit jen část obrazu, který bude kamera hlídat. Stejně tak se můžete z mobilu podívat na živý (několik sekund zpožděný) obraz. Záznam ukládá na vestavěnou paměť, ale kamera umí i nahrávat na váš Dropbox a FTP server.

MMF24

  

Kamera nahrává v kvalitě Full HD a má širokoúhlý objektiv (160°) s funkcí HDR, čímž by se měla umět přizpůsobit náhlým změnám světla. Obsahuje i noční vidění pomocí infračerveného přisvícení. Zvonek je odolný povětrnostním podmínkám a jde nainstalovat místo současného zvonku všude tam, kde je napájecí kabel s napětím 8–24 V, nebo i 230 V (to se pro zvonky běžně nedoporučuje). K síti se připojí přes Wi-Fi. Inteligentní videozvonek Netatmo bude v prodeji až v druhé polovině roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.