Hlavní navigace

Netflix se chystá vstoupit do herního byznysu. Najal člověka z Electronic Arts

15. 7. 2021

Sdílet

Zdroj: Netflix / koláž: Cnews
Netflix se zřejmě kromě filmů a seriálů chystá vstoupit i do her. Najal totiž Mika Verdu z Electronic Arts, který má zkušenosti i z Oculusu. Ten má vést v Netflixu herní tým, který se v současnosti již pomalu tvoří.

CEO Reed Hastings předloni poukázal, že největším konkurentem Netflixu nebude Disney nebo HBO, ale Fortnite. Netflix však zatím nezveřejnil plány, jak má jeho herní služba vypadat. Přeci jen s hrami neměl doposud mnoho společného, pokud tedy nepočítáme hru na motivy Stranger Things, na které Netflix spolupracoval.

Verdu bude mít v Netflixu funkci Vice president oddělení game development. Co přesně to bude znamenat je také nejasné. V EA hry spíše produkoval než vytvářel a ve Facebooku byl v oddělení zabývající se virtuální realitou.

Netflix Stranger Things Game Starší hra Stranger Things vznikla ve spolupráci s Netflixem na motivy seriálu

Na televizorech má Netflix silnou pozici, ale na mobilních zařízeních by musel přijít s něčím opravdu dobrým. Do her nyní šlapou prakticky všechny velké technologické firmy. Jde o obrovský trh, který vyrostl na 175 miliard dolarů a kde již participují Microsoft i Google.

zdroj: venturebeat

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.